Platon definea educatia: „Arta de a forma bunele deprinderi sau de a dezvolta aptitudinile native pentru virtute ale acelora care dispun de ele.”

Cine suntem?

cine-suntem

Am înființat creșa și centrul educational Smart Kids din Piatra Neamț, din pasiune pentru copii și pentru o educație altfel, non-formală.

”Un zâmbet poate schimba mai mult decât 1000 de cuvinte.”

Credem în magia viselor, în povești, în principii și sistem de valori/calități.

Credem în dictonul ”Mens sana in corpore sano!

Ne-am dedicat educației și metodelor alternative de învățare. Educația prin iubire, pentru noi, este un stil de viață.

Este mult mai ușor sa discuți o problemă decat să dezvălui un sentiment. Atunci cand dezvalui sentimente, dezvălui sufletul. 

Multi nu știm sa ne dezvăluim sau n-o fac din teama de consecințe. Teama de-a fi vazuți așa cum suntem!

Tocmai pentru asta, să descoperim abilități, să conturam emoții, să milităm pentru armonia emoțional-fizic-cognitiv, toate acestea sunt pentru noi un modus vivendi.

De-obicei, cea care alimenteaza teama de-a te dezvalui, este critica. Fiecare remarcă negativă îndepărtează pe cel de-alaturi; se retrage in spatele oricarei măști pe care va reuși să și-o creeze, pentru a se adaposti de cei de care este privit, de atacatori.

Imi  place să cred că fac parte dintre cei care au îndepartat măștile, care nu-și pierd energia, trăind pentru imagine, deși au trecut mulți ani pana am învătat să traiesc cu minecine-suntem însămi; am invățat să cizelez, să șlefuiesc, să ma dezvolt, să fiu într-o continua evoluție, să trec dincolo de aparențe și imagini; am invățat să socializez, nu doar sa mă formalizez, am învătat să văd frumosul, să traiesc , să mă iubesc si să iubesc necondiționat, sa ofer.

Folosirea verbului a învața….da, e repetitiv, dar, sper sa fie  ca un magnet pentru tine, cititorule!

Cred că la orice varstă te poți reinventa, redescoperi, important e s-o faci, sa nu mori cu regretul c-ai fi putut face ceva, dar nici măcar n-ai incercat!

Ne place să facem lucrurile ALTFEL, să fim ALTFEL!

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.